Kinek lehet véleménye az Európai Parlamentben?

2012.02.02. 03:15 Lezland

A parlamentet az ókori görögök adták a világnak. Történelme, kultúrája, és igen szigorú szabályai vannak. Az egyik ilyen alapvető szabály a vita vezetőjének (aki a parlament elnöke) pártatlanságát megkövetelő szabály. Az EU-ban ez egészen pontosan úgy működik, hogy ha az elnök száján neadj'isten kicsúszik a saját véleménye, akkor kötelessége elhagynia a helyét amíg a vita be nem fejeződik. (EU szabályzat ide vonatkozó része)

Február 1-én kurvára nem így történt az EP-ben. Youtube-közvetítésünk következik.

Épp arról vitatkoztak, hogy hogyan vegye el az EU Görögországtól a szuverenitását, amikor Nigel Farage, egy brit EP képviselő kritizálta ezt a lépést. Két negatív példát hozott fel a történelemből, egy angol és egy német példát: (eredeti szöveg itt)

Egy német képviselő ezt gyűlöletbeszédnek nevezte, magából kikelve bocsánatkérésre szólította fel: 

Martin Schultz EP-elnök, aki szintén német, és akinek kutya kötelessége lenne pártatlannak maradnia, Farage-ot nacionalistának nevezte, majd miután Farage felhívta a figyelmét a szabályokra, az elnök megfenyegette azzal, hogy kiküldi a teremből. A barikád értesülése szerint ezután Farage és pártja önként kivonult a teremből.

Martin Schultz mindeddig nem reagált, sem Nigel Farage, sem Nirj Deva panaszára.

Nesze neked, parlamentáris demokrácia! 

Szólj hozzá!

Címkék: görögország demokrácia nigel farage martin schultz

A bejegyzés trackback címe:

https://euroszkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr84048601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása