Csehek az EU-ban

2012.03.03. 12:50 Lezland

Kijelenthetjük, hogy a briteken kívül a csehek törik a legtöbb borsot az EU orra alá. 2003-ban ugyanis Václav Klaus vette át ország köztársasági elnöki címét, aki kifejezetten ellene van a szorosabb európai integrációnak. 

Klaus egy kemény szabadságharcos, a Szovjetunió korában szamizdatot terjesztett, a jelenlegi rendszer-kritikájának fő célpontja viszont már az Európai Unió. Igen jelentős volt Václav Klaus 2008-as EP beszéde, ahol szinte pofátlan higgadtsággal hasonlította az EU-t a Szovjetunióhoz, mondván, hogy ő látott már olyan demokráciát, ahol csak 1 pártra szavazhat, és köszöni szépen nem kér belőle.

Mintha Klaus egy érzékeny idegre tapintott volna rá, ugyanis a beszéd közben mintegy kétszáz EP képviselő sietve elhagyta a termet, finoman jelezvén, hogy demokrácia ide vagy oda, ők nem kíváncsiak rá, ha valakinek más a véleménye.

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia szovjetunió ep václav klaus Csehország

A bejegyzés trackback címe:

https://euroszkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr434129406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása