Az iráni atomról

2012.02.19. 05:23 Lezland

Az elmúlt években tanúi lehettünk, ahogyan USA tömegpusztító fegyverek után kutat és terroristákat üldöz Afganisztánban, Irakban, Pakisztánban és nemzetközi repülőtereken világszerte. A harcot az utóbbiakban olyan komolyan veszik, hogy figyelmen kívül hagyják Thomas Jefferson - egy USA "Alapító Atya" - figyelmeztetését a 18. századból:

Aki a szabadságot biztonságra cseréli, egyiket sem érdemli meg.

That defense starts with refusing to buy what the current administration is selling. Thomas Jefferson once said, “Those who would trade safety for freedom deserve neither.” The implication being that those who trade their freedom in order to be safe also trade away the only defense they have against those that provide that safety. It is a fact that black slaves in the south were almost never murdered. They were far safer than free whites in that regard. All they had to trade for that safety was their dignity and freedom. It is a paradox our founding fathers were keenly aware of. Trusting in the magnanimity of a government which wields absolute power was something they were not willing to do.

A terror-ellenes harc alatt lassan semmivé foszlottak az amerikai polgárok alapvető, szabadsághoz való jogai. Az Obama által 2011 szilveszter napján aláírt, másnap életbe lépő NDAA értelmében az amerikai katonaság bármelyik állampolgárt tetszőleges ideig fogva tarthatja, méghozzá vádemelés nélkül. Pedig már évekkel korábban kiderült, hogy Irakban soha nem voltak tömegpusztító fegyverek, helyette csak olajat találtak a derék katonák. De ezeket a sztorikat mindenki ismeri, USA már régóta ilyen, nem várhatjuk tőle, hogy egyik napról a másikra megváltozzon.

A történéseket figyelve egyre nyilvánvalóbb, hogy a következő célpont Irán lesz. A csapból is az folyik, hogy az országot terroristák lakják, és éppen Amerika szövetségeseit készülnek megtámadni. Egyre bizarrabb hírek bukkannak fel. A minap letartóztattak egy brit üzletembert, Christopher Tappint, amiért akkumlátorokat adott el egy iráni ügyfélnek. Persze ez önmagában teljesen törvényes lenne, de az amerikai hírszerzés váltig állítja, hogy Irán a megvásárolt akkumlátorokat rakétákban fogja felhasználni. A sztori vége, hogy a derék akkumulátor-kereskedőt egy héten belül kiadják USÁ-nak, ahol várhatóan életfogytilgani börtön vár rá - a terrorizmus támogatása miatt.

Ha ez önmagában még nem elég aggasztó, van itt még más is. Az EU első számú embere, Herman van Rompuy (aki a videón látható) a héten Indiába látogatott, és felszólította az indiai államfőt, hogy lépjen fel szankciókkal Iránnal szemben, ha nem hajlandó tárgyalni a vélt atomfegyverek leszerelését illetően. Egyre több jel utal arra, hogy az EU beállt az USA mellé, hogy orwelli háborút vívjon a terrorizmus ellen. Lássuk, ki ez a Rumpuy:

EU-tagként az első kérdés, ami ezzel kapcsolatban felmerül: Ki az, aki felhatalmazta az EU-s Elnökünket arra, hogy az euró-válság közepén Indiában fenyegetőzzön a nevemben? És miért ütjük bele az orrunkat olyasmibe, amihez eddig semmi közünk nem volt? Tényleg az iráni atomtól fél egész Európa?

Csak reménykedni tudok benne, hogy nem csupán csak annyi van, hogy az USA más faszával veri a csalánt.

Update: feb. 21.

A Tappin kiadatása körül létrejött botrányra való tekintettel holnap szó lesz róla az Európai Parlamentben.

Update: feb. 25.

Tappint kiadták az USÁ-nak. A vele és a feleségével készült utolsó riportot itt láthatjátok:

Szólj hozzá!

Címkék: usa nigel farage herman van rompuy Irán

A bejegyzés trackback címe:

https://euroszkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr74131349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása